home

Breitling jam tangan uk breitling replica hongkong
Breitling kuarza jam tangan replika breitling navitimer lama
Breitling replika jam tangan berliku breitling replika jam tangan europe
Bulan matahari jiyai shin Korea Selatan memimpin pemain rolex tahun ini
Bvlgari replika jam tangan yang bagus dari com replijam tangan
The Trailer Grows Up (Aug, 1939)

The Trailer Grows Up

Oleh Julian Leggett

ROM masa, hanya sepuluh tahun yang lalu, Ia adalah lebih kecil daripada kotak kayu utama yang bertentangan dengan dua roda, treler itu telah menjadi panjang.

Baru-baru ini, sebuah unit auto-dan-treler bergerak di jalan padang pasir di sebelah lautan Salton, Dengan jarum speedometer mendekati hampir tujuh puluh. Sewaktu pemandu mengambil telefon untuk memaklumkan isi rumahnya di dalam treler yang mereka telah mendekati destinasi mereka, terdapat bunyi keras. Pemandu merasakan tarikan pantas di roda stereng, seret tiba-tiba di sekitar kereta. Tetapi tidak ada yang berlaku. Tiada kehilangan kawalan, tidak ada penjagaan. Dengan berhati-hati dia menetapkan brek dan membawa kedua-dua kenderaan berhenti. Siasatan mendedahkan bahawa di antara senarai tayar treler telah ditiup 'pada tujuh puluh batu sejam-namun tidak ada hidangan yang terlarang di dalam peti lori itu.'
Sekiranya ini berlaku pada hari-hari awal, Kemalangan yang teruk mungkin berlaku di dalam kejadian itu. Hublot replica swiss Tetapi treler hari ini dibina untuk keselamatan dan keselesaan, dengan berhati-hati direka untuk menahan bahaya jalan yang paling mungkin ditemui pada kelajuan tinggi yang dituntut oleh pemandu moden. Model yang dibina oleh kilang dengan 300,000 rumah bergulung di lebuh raya Amerika mempunyai ciri-ciri seperti: brek hidraulik atau elektrik yang bertindak cepat; Kelebihan rangka keluli saluran; Badan yang berceranggah kayu oak, elm dan kapal terbang; Dinding papan lapis keluli berpakaian; Berputar kaca atau penebat bersamaan; Pengganding bola dan soket yang hampir membasmi kemungkinan treler berpecah dari kereta tunda; Tetingkap jenis drop yang hilang ke dinding bukannya berayun ke luar pada paras mata untuk mencipta bahaya malam; Cookstov dengan perisai keselamatan keluli dan sayap asbestos untuk perlindungan terhadap api dan minyak panas; Peti sejuk elektrik yang membekukan ais kiub dan mengekalkan suhu pemeliharaan makanan mereka yang rendah selama empat belas hingga lapan belas jam di antara perhentian; Keluli gosok keliling di sekeliling treler di pinggir penurunan badan untuk mendapat perlindungan dari bercakap dengan pokok; Ruang selamat dan pemanas air; Lampu elektrik; Menghilangkan basuh basuh; Katil lembut, lipat; Ventilator jenis skru yang dikendalikan dari dalam treler; Tingkap yang ditapis dan ribut serta tab mandi getah yang dilipat . Penggunaan petrol, dalam menarik treler, kira-kira hanya 1 batu jauh kurang setiap gelen daripada apabila kereta tunda atau trak bergerak sendirian. 1 sebab ini benar-benar adalah bahawa treler moden ringan. Treler di mana tayar itu meniup di tujuh puluh hanya berat 1, seratus paun. Tahun-tahun percubaan mewujudkan jurutera menunjukkan bahawa pembinaan ringan bukan sahaja mungkin paling ekonomik tetapi juga yang paling selamat. jam tangan replika rolex Kebanyakan pemandu hanya menutup pandangan mereka ke imej pada kotak roda roda hari ini yang menggelincirkan di bawah jalan di belakang kereta tunda.

Jurutera untuk organisasi Kereta Api yang Dilindungi, perintis dalam pasaran $ 25,000, Replika harimau kayu tag heuer pautan jam tangan 000 ini, titik Bahawa treler bertindak seperti cambuk cambuk dalam melangkah kira-kira lengkung kerana daya sentrifugal menolaknya seperti kanak-kanak yang bermain cambuk-cambuk. Dalam merundingkan lengkung treler cenderung untuk menarik sisi dan membunuh kemasan belakang kenderaan tunda ke arah Lantas di dalam lengkung. Oleh itu, hari ini rumah bergolek Replika tag pautan jam tangan chronograph kuarza , menggabungkan berat ringan dengan kekuatan yang sama, dibina sedikit lebih luas daripada kereta, mengakibatkan perjalanan yang lancar pada kelajuan sebanyak dan kadang-kadang melebihi satu batu seminit . Memandangkan setiap pemandu tunggal tahu, beban ringan juga sangat mudah dikawal. Sesetengah kilang enggan membina treler lebih berat daripada tiga, 500 paun bersama-sama dengan treler saiz kecil yang tidak pernah menanggung berat lebih daripada 1,500 pound.

Satu lagi isu penting adalah pengereman. Sistem hidraulik dikendalikan pada setiap kereta tunda dan treler dengan pedal kaki yang sama, oleh itu memberikan tekanan ke atas setiap roda unit. Kaedah elektrik Warner dikendalikan oleh tuas fingertip yang dipasang pada pos stereng pada kenderaan tunda.